Betaald parkeren 


In Bergen op Zoom gelden vier zones voor betaald parkeren. Dit is opgedeeld in het centrum, de ring, de schil en het ziekenhuis. Kijk op de plattegrond voor een goed overzicht van de parkeergelegenheden en de tarieven.
Heb je een geldige gehandicaptenparkeerkaart, dan mag je in Bergen op Zoom gratis parkeren op de gehandicaptenparkeerplaatsen. Op alle andere parkeerplaatsen moet betaald worden voor het parkeren.

Tijden betaald parkeren

Betaalmogelijkheden

Bij de parkeerautomaten kun je betalen met onderstaande betaalmogelijkheden.

 • Muntgeld
  De parkeerautomaten accepteren euromuntstukken van € 2,00/ € 1,00/ € 0,50/ € 0,20/ € 0,10.
 • Dip&go
  Dit is betalen met de pinpas, zonder pincode in te voeren. Dit kan met Europese bankpassen en tot een maximaal bedrag van € 50,00. Vraag bij je bank of jouw pinpas geschikt is voor Dip&Go.
  Dip&Go is door de Duitse banken nog niet vrijgegeven.
  Leider sind die Deutsche Kreditkarten nicht geeignet für Dip&Go. Es gibt noch einige Parkplätze wo Sie mit Bargeld bei der Ticket-Spender bezahlen können:
  z.B. Antwerpsestraat (auf der anderen Straßenseite vom Hotel entfernt), Mineurplein, Sint-Catharinaplein, Korenmarkt und Pastoor Joorenplein.


 • Creditcard
  Alle parkeerautomaten zijn geschikt voor betalingen met de creditcard VISA of Mastercard.
 • Mobiele telefoon
  Het meeste gemak heb je met mobiel parkeren. Je start en stopt de parkeeractie met je mobiele telefoon, en betaalt alleen de tijd dat je daadwerkelijk geparkeerd staat. Om hiervan gebruik te maken, moet je geregistreerd zijn bij een van de aanbieders. Het kenteken van je auto wordt digitaal geregistreerd, in Bergen op Zoom heb je geen kaart of sticker nodig achter de voorruit van de auto.

  Nadat je geregistreerd bent, kun je gebruik maken van mobiel parkeren. Staat je auto geparkeerd? Start de parkeeractie via de app of per sms. De parkeercontroleur kan via een kentekenscanner zien of je je kenteken hebt aangemeld. Ga je weer weg? Dan stop je in de app of met een sms-je je parkeeractie. Een keer per maand krijg je de rekening voor alle parkeeracties.

Kijk voor alle informatie en om je aan te melden op de website van een van de volgende aanbieders: