Ondernemers


Ondernemers die gevestigd zijn binnen de vergunningensectoren en die gebruik maken van een motorvoertuig kunnen via de E-service een parkeervergunning aanvragen voor de sector waarin de onderneming gevestigd is. Om in aanmerking te komen moet uw onderneming bij de Kamer van Koophandel (KvK) geregistreerd staan op het adres binnen de betreffende sector. Bij uw aanvraag is het belangrijk om uw vestigingsnummer in te voeren. Per ondernemersvergunning is het mogelijk meerdere kentekens te registreren. Let op! Er kan maar één geregistreerd kenteken op hetzelfde moment gebruik maken van de vergunning.

Zone- en sectorenoverzicht & Tarieven

Ondernemers in het centrumgebied

Als uw onderneming in het centrumgebied is gevestigd, ofwel sector 1, dan kunt u parkeren binnen het centrum en in een extra sector. Bij de vergunningaanvraag moet u de keuze maken voor sector 2 of 3 zoals aangegeven in het zone- en sectorenoverzicht. Uw vergunning voor sector 1 is dan ook geldig in de door u gekozen uitwijksector. Er zijn geen extra kosten aan verbonden.

Aantal ondernemingsvergunningen per onderneming

Een tweede ondernemersvergunning of meer aanvragen is mogelijk. Per onderneming is het mogelijk om voor 30% van het totaal aantal medewerkers (fte) een ondernemersvergunning aan te vragen. Het aantal parkeerplaatsen op eigen terrein wordt in mindering gebracht op de maximaal te verstrekken ondernemingsvergunningen.

Abonnementen medewerkers

Voor alle medewerkers is het mogelijk een parkeervergunning in de vorm van een abonnement aan te schaffen voor zone C óf D. U als medewerker moet het abonnement zelf aanvragen voor het motorvoertuig. Om een abonnement aan te kunnen vragen, moet u de werkgeversverklaring volgens het voorbeeld van Parkeerbeheer invullen, laten ondertekenen door uw werkgever en uploaden bij uw aanvraag. U kunt met uw persoonlijke DigiD uw abonnement aanvragen, betalen en online of via de app beheren. Abonnementen zijn beschikbaar voor een losse dag of een jaar (werkweek of volledige week). Parkeren met een abonnement is alleen mogelijk in zone C of D zoals aangegeven in het zone- en sectorenoverzicht.