Parkeerontheffingen


Het is niet toegestaan om buiten de parkeervakken te parkeren in de parkeerverbodzone. In uitzonderlijke gevallen is dit wel het noodzakelijk. Hiervoor moet u een parkeerontheffing aanvragen bij Parkeerbeheer. Alle andere soorten parkeerontheffingen lopen via de gemeente Bergen op Zoom.

Parkeerverbodszone

Om in de parkeerverbodzone buiten de parkeervakken te mogen parkeren heeft u een parkeerontheffing nodig. De parkeerontheffing kunt u aanvragen in de e-service of aan de servicebalie. Aan deze parkeerontheffing zijn wel kosten verbonden.

Digitaal aanvragen

De parkeerontheffing kunt u online aanvragen in de e-service. Log in met uw persoonlijke Digid, met e-Herkenning niveau 2 of de Alternatieve Login (op speciaal verzoek aan te vragen voor bedrijven). Kies bij de tab "nieuwe parkeervergunningen" voor:

  • Parkeerontheffing voor 1 dag: tijdens de aanvraag kiest u de datum en vult u het kenteken in van de auto waarvoor de parkeerontheffing nodig is. Let op dat u het juiste kenteken invult! Deze is later niet meer te veranderen!
    Doorloop alle stappen. Aan het einde volgt een betaalscherm. u betaalt met iDeal of creditcard € 18,18. Per e-mail ontvangt u de bevestiging, betaalbewijs en een parkeerontheffing. Deze moet u uitprinten en duidelijk zichtbaar en leesbaar op het dashboard van de auto plaatsen.
  • Er is geen restitutie mogelijk voor een niet gebruikte parkeerontheffing.

  • Parkeerontheffing voor 10 of 20 of 30 dagen: tijdens de aanvraag kiest u het aantal dagen dat u de parkeerontheffing nodig heeft. U vult nu nog geen kenteken in.
    Doorloop alle stappen. Aan het einde volgt een betaalscherm. U betaalt voor het gekozen aantal dagen met iDeal of creditcard. Per e-mail ontvangt u de bevestiging, betaalbewijs en instructies om per keer online in de ParkApp een kenteken aan te melden. U kunt zo vaak een kenteken aanmelden als waarvoor is betaald: maximaal 10 of 20 of 30 keer. Per e-mail ontvangt u een parkeerontheffing. Deze moet u nog wel afdrukken! Elke keer dat u een kenteken in de ParkApp heeft aangemeld, moet de afgedrukte parkeerontheffing duidelijk zichtbaar en leesbaar op het dashboard in die auto worden gelegd.
  • De kosten: € 144,13 voor 10 dagen / € 270,23 voor 20 dagen / € 360,29 voor 30 dagen.
  • De parkeerontheffing voor 10 of 20 of 30 dagen is geldig voor 1 jaar vanaf de datum van aanvraag. Na 1 jaar vervalt de parkeerontheffing automatisch. Er is geen restitutie mogelijk voor een (deels) niet gebruikte parkeerontheffing.

De parkeerontheffing is geldig voor de parkeerverbodszone. De parkeerontheffing is niet geldig voor het parkeren in een parkeervak. Wilt u meer informatie, of heeft u hulp nodig bij uw aanvraag? Stuur dan een e-mail naar info@parkerenbergenopzoom.nl .

Huwelijk & uitvaart

Voor een huwelijksvoltrekkingen of uitvaart zijn er parkeerontheffingen voor de Grote Markt verkrijgbaar. Deze zijn gratis beschikbaar voor vijf auto's die bij de gelegenheid aanwezig zijn. De parkeerontheffing voor een huwelijksvoltrekking is verkrijgbaar bij de afdeling burgerzaken van de gemeente. Voor de parkeerontheffing voor een uitvaart kunnen uitvaartondernemers contact opnemen met Parkeerbeheer.

Voor de trouwauto of de rouwauto is geen parkeerontheffing nodig. Deze auto's moeten wel als zodanig herkenbaar zijn.

Plaatsen van een puincontainer

Bent u voornemens om te gaan verbouwen, en wilt u een afval- of puincontainer plaatsen? Dan moet u daarvoor een "vergunning gebruik gemeentegrond" aanvragen bij de gemeente Bergen op Zoom. Vul hiervoor onderstaande formulier in. Voor de vergunning zijn leges verschuldigd. Hiervoor krijgt u van de gemeente Bergen op Zoom een factuur.

Aanvraagformulier vergunning gebruik gemeentegrond