Parkeervergunning verlengen


15-2-2023

Het nieuwe jaar voor de parkeervergunningen gaat binnenkort weer in.

Voor de nieuwe periode heb je een e-mailbericht ontvangen, of ontvang je dat binnenkort. Controleer je inbox, ongewenste e-mail, reclame of spambox op het bericht. De afzender is no-reply@eloketten.nl . De betaling voor de nieuwe periode doe je in het e-loket. Log hiervoor in op je persoonlijke of zakelijke pagina en klik op "Verlengingen". Betalen gaat makkelijk, veilig en snel met iDeal of creditcard.

Heb je een nieuw e-mailadres? Wijzig dat in het e-loket via de optie "Gebruiker". Wij hebben je e-mailadres nodig om je te kunnen informeren over je parkeervergunning.

e-loket

Vervallen restitutieregeling 

Door een besluit van de gemeente Bergen op Zoom is de restitutieregeling vervallen per 1 januari 2017. Heb je de parkeervergunning korter nodig dan een heel jaar? Dan kun je het volgende doen.

Bewoners 

Is het de eerste bewonersvergunning? Log in met DigiD in het e-loket, klik op "verlengingen" > klik op "intrekken". Let op: om technische redenen kun je pas op de startdatum van de nieuwe periode een eerste bewonersvergunning per kwartaal aanvragen. De ingangsdatums zijn:

  • sector 2 en 4: 1 april 2023
  • sector 1: 1 mei 2023
  • sector 3 en 5: 1 juni 2023

Is het een tweede (of 2+) bewonersvergunning? Log in met DigiD, klik op "Verlengingen" klik op "intrekken". Vraag daarna bij de tab "nieuwe parkeervergunningen" een tweede (of 2+) bewonersvergunning aan voor een kwartaal. Let bij de aanvraag op de volgende dingen:

  • zet de startdatum op de ingangsdatum van de nieuwe periode;
  • let op de keuze mogelijkheid 3 maandelijks (= per kwartaal) of 12 maandelijks (= per vergunningsjaar);
  • staat de auto niet op jouw naam? Upload dan de verklaring van leasemaatschappij, werkgever of een huurcontract waaruit blijkt dat jij gebruik maakt van de auto. Je naam, adres en het kenteken moeten in de verklaring vermeld staan.

Ondernemers en dienstverleners

Log in op het e-loket met eHerkenning of Permit-login met e-mailadres en wachtwoord. Klik op "Winkelwagen" en betaal voor een heel jaar. Heb je de vergunning korter nodig? De verlenging kun je intrekken en een nieuwe, 3 maandelijkse  vergunning aanvragen.

Op afspraak aan de servicebalie

Lukt het niet om te betalen in het e-loket? Neem dan telefonisch contact op met de medewerkers van de administratie. Betalen kan uitsluitend op vooraf telefonisch gemaakte afspraak. Er is geen mogelijkheid tot vrije inloop. 

contact

Parkeervergunning verlengen