Vergunningen & Abonnementen 


Alle parkeervergunningen in Bergen op Zoom zijn digitaal. Dit betekent dat een parkeervergunning achter de voorruit niet nodig is. De parkeervergunning staat online geregistreerd op het kenteken. In het e-loket vraag je de parkeervergunning aan, registreer je kenteken(s) en betaal je met iDeal. Dit is snel, efficiënt en veilig.
Een werknemers abonnement vraag je aan in het e-loket en gebruik je in 2park. Daarin activeer je je kenteken.

Voorwaarden

Er zijn verschillende soorten parkeervergunningen verkrijgbaar. Hiervoor moet je aan een aantal voorwaarden voldoen. De voorwaarden verschillen per vergunningsoort. Kijk bij de soorten parkeervergunningen of je in aanmerking komt.
Bedenk vóór de aanvraag en het betalen van je parkeervergunning hoe lang je deze nodig hebt. Een parkeervergunning of abonnement kan per kwartaal of per jaar worden aangevraagd. Het bedrag wordt per hele maand berekend, ook in de laatste dagen van de nog lopende maand.
Zet je de parkeervergunning stop? Je krijgt dan geen geld terug over de kalendermaanden dat je de parkeervergunning niet gebruikt.

Voldoe je niet meer aan de voorwaarden, dan wordt de vergunning door Parkeerbeheer automatisch stop gezet.

Soorten parkeervergunningen: 

Vastgestelde einddatums 

De parkeervergunningen hebben een vastgestelde einddatum. Hieronder een overzicht:

  • Bewonersvergunningen, Ondernemersvergunningen sector 2 en 4, Abonnementen Werknemers tot 31-3 Dienstverlenersvergunningen Overheid:
    vaste einddatum op 31 maart;
  • Bewonersvergunningen, Ondernemersvergunningen sector 1, Abonnementen Werknemers tot 30-4, Dienstverlenersvergunningen Algemeen / Medisch / ANBI:
    vaste einddatum op 30 april;
  • Bewonersvergunningen, Ondernemersvergunningen sector 3 en 5, Abonnementen Werknemers tot 31-5:
    vaste einddatum op 31 mei.

Waar mag ik staan?

Als je een parkeervergunning of abonnement hebt, wil je ook weten waar je met je auto mag staan. Kijk hiervoor in het overzicht van alle straten per sector / zone.
Met een parkeervergunning is het niet toegestaan om op parkeerplaatsen voor kort parkeren te staan. Deze plekken zijn met borden aangegeven.

Een parkeervergunning wijzigen of niet meer nodig?

Je kunt in het e-loket een kenteken wijzigen op je parkeervergunning. Een kentekenwijziging gaat direct in. Je parkeervergunning of abonnement stop zetten gaat ook in het e-loket. Dat gaat altijd per direct, er is geen opzegtermijn. Zet je parkeervergunning of abonnement pas stop op de dag dat deze niet meer nodig is. Er wordt geen restitutie gegeven.

Heb je een werknemersabonnement, wijzig je kenteken in 2park.

Direct naar het e-loket