Betaald parkeren

In Bergen op Zoom gelden vier zones voor betaald parkeren. Dit is opgedeeld in het centrum, de ring, de schil en het ziekenhuis. Kijk op de plattegrond voor een goed overzicht van de parkeergelegenheden en de tarieven.
Heb je een geldige gehandicaptenparkeerkaart, dan mag je in Bergen op Zoom gratis parkeren op de gehandicaptenparkeerplaatsen. Op alle andere parkeerplaatsen moet betaald worden voor het parkeren.

Tijden betaald parkeren

 • Centrum
  Maandag t/m zaterdag 9:00 tot 21.00 uur
  zondagen en enkele feestdagen gratis
 • Ring
  Maandag t/m zaterdag 9:00 tot 21:00 uur
  zondagen en enkele feestdagen gratis
 • Schil
  Maandag t/m zaterdag 9:00 – 18:30 uur
  Vrijdag 9:00 – 21:00 uur
  zondagen en enkele feestdagen gratis
 • Ziekenhuis
  Maandag t/m vrijdag 8:00 tot 19:00 uur
  Vanaf juli 2022 op vergunninghoudersplaatsen alleen dagkaarten van € 12,- toegestaan. Dagkaarten enkel via belparkeren aan te schaffen, zonecode 4690.
  zaterdagen, zondagen en enkele feestdagen gratis
 • Parkeergarages
  maandag t/m zondag van 0:00 t/m 23:59:59 uur
  officiële koopzondagen gratis van 11:00 tot 18:00 uur
  enkele feestdagen gratis

Betaalmogelijkheden

Bij de parkeerautomaten kun je betalen met onderstaande betaalmogelijkheden.

 • Dip&go en contactloos betalen
  Dit is betalen met de pinpas, zonder pincode in te voeren. Dit kan met Europese bankpassen en tot een maximaal bedrag van € 50,00. Vraag bij je bank of jouw pinpas geschikt is voor Dip&Go of contactloos betalen.
  Dip&Go is door de Duitse banken nog niet vrijgegeven.
  Leider sind die Deutsche Kreditkarten nicht geeignet für Dip&Go. Bitte parken Sie ihr Auto im Parkhaus De Parade oder Grote Markt. Dort können Sie bar bezahlen. 

 • Creditcard
  Alle parkeerautomaten zijn geschikt voor betalingen met de creditcard VISA of Mastercard.
 • Mobiele telefoon
  Het meeste gemak heb je met mobiel parkeren. Je start en stopt de parkeeractie met je mobiele telefoon, en betaalt alleen de tijd dat je daadwerkelijk geparkeerd staat. Om hiervan gebruik te maken, moet je geregistreerd zijn bij een van de aanbieders. Het kenteken van je auto wordt digitaal geregistreerd, in Bergen op Zoom heb je geen kaart of sticker nodig achter de voorruit van de auto.

  Nadat je geregistreerd bent, kun je gebruik maken van mobiel parkeren. Staat je auto geparkeerd? Start de parkeeractie via de app of per sms. De parkeercontroleur kan via een kentekenscanner zien of je je kenteken hebt aangemeld. Ga je weer weg? Dan stop je in de app of met een sms-bericht je parkeeractie. Een keer per maand krijg je de rekening voor alle parkeeracties.

Kijk voor alle informatie en om je aan te melden op de website van een van de volgende aanbieders:

Scroll naar boven