Dagkaart regio ziekenhuis

Op vergunninghoudersplaatsen

Op vergunninghoudersplaatsen in de wijk bij het ziekenhuis van Bergen op Zoom, mag alleen worden geparkeerd met een parkeervergunning of een bezoekersregeling.
Automobilisten die zonder een geldige parkeervergunning toch op een vergunninghoudersplaats gingen staan, konden rekenen op een aankondiging van beschikking. Deze boete kreeg men via het CJIB.

Beleidswijziging 

De gemeente Bergen op Zoom heeft gekozen voor een ander beleid: fiscalisering van de vergunninghoudersplaatsen.
Dat betekent dat vanaf juli 2022 men mag parkeren op een vergunninghoudersplaats, wanneer een dagkaart wordt aangeschaft.
Hirmee heeft men geen geldige parkeervergunning of bezoekersregeling nodig.

Verschillende dagkaart tarieven

Een dagkaart is alleen digitaal aan te schaffen via bel-parkeren (zoals Yellowbrick, Parkmobile etc.) en kost € 12,-. De zonecode is 4690. Dit staat duidelijk aangegeven middels borden, aan de kant van de woningen.

Parkeert men bijvoorbeeld in de Van Swietenlaan of het Boerhaaveplein, tegenover de woningen (aan de kant van de parkeerautomaten), dan kan men daar nog steeds terecht tegen het lage tarief: € 0,90 per uur of een dagkaart van € 4,-.
Maakt men gebruik van belparkeren, dan kan men kiezen voor zonecode 4607.

De parkeerder heeft hierbij de eigen verantwoordelijkheid om te controleren waar men parkeert en welke zonecode wordt gebruikt in de belparkeer-app. 

Scroll to Top