Fietsparkeren


In de binnenstad (het gebied binnen de singels) geldt een parkeerverbod voor fietsen buiten de daarvoor bedoelde fietsenrekken. Fietsen die buiten de rekken staan kunnen overlast en onveilige situaties veroorzaken. Hierop wordt gehandhaafd door de gemeente. In opdracht van de gemeente worden fout geplaatste fietsen verwijderd door Stichting Samen Werken.

Fietsenstallingen

In het centrum van Bergen op Zoom zijn er een aantal locaties waar je de fiets kunt stallen:

 • Pastoor Joorenplein aan de Arnoldus Asselbergsstraat, bewaakt (camerabewaking) en gratis.
  Op donderdag en zaterdag zijn er gastheren en gastvrouwen aanwezig.
  Zij heten u van harte welkom en kunnen u desgewenst assisteren bij het stallen van uw fiets.
 • Fietsenstalling Het Vierkantje aan de St. Annastraat 12, bewaakt en gratis.
  maandag van 12:30 tot 19:00 uur
  dinsdag t/m donderdag van 8:30 tot 19:00 uur
  vrijdag van 8:30 tot 22:00 uur
  zaterdag van 8:30 tot 18:00 uur 
  koopzondagen van 11:15 tot 17:15 uur
 • NS Fietsenstalling bij het station, niet bewaakt en gratis.


Faciliteiten fietsenstalling Het Vierkantje

Om uw bezoek zo aangenaam mogelijk te laten verlopen, zijn er een aantal handige faciliteiten in de fietsenstalling voorhanden.

 • U kunt hier een buggy huren om uw (klein-) kind in te vervoeren tijdens uw bezoek aan het centrum.
 • De accu van fietsen met een elektrische (hulp-) motor kan worden opgeladen bij een van de vier oplaadpunten in de fietsenstalling.
 • Bromfietsen en scooters kunnen niet in de fietsenstalling worden geplaatst.
 • Waardevolle spullen kunt u opbergen in een kluisje. In het muntslot stopt u een muntje van € 0,50, uw spullen plaatst u in het kluisje en doet de deur dicht en op slot. Bij terugkomst kunt u uw spullen uit het kluisje halen middels het sleuteltje, € 0,50 ontvangt u terug uit het muntslot. Raakt u het sleuteltje kwijt, dan worden kosten van € 25,00 in rekening gebracht.

Fiets kwijt?

Op de trottoirs bij de Huijbergsestraat (Jumbo/Media Markt) en bij de hoek Westersingel - Steenbergestraat wordt regelmatig gecontroleerd. 
Stond uw fiets op een van de genoemde locaties buiten de rekken en is deze weg? Dan kan het zijn dat deze is meegenomen door Stichting Samen Werken in opdracht van gemeente Bergen op Zoom.
U kunt bij de stichting terecht vanaf 14.30.uur voor het ophalen van de verwijderde fietsen, locatie: Parallelweg 68 d in Bergen op Zoom. De kosten bedragen € 25,00 en legitimatie is verplicht. Alle verwijderde fietsen worden dertien weken bewaard, daarna zijn de fietsen verbeurd aan de gemeente.

informatie Stichting Samen Werken

Met de NS heeft de gemeente afspraken dat bij de fietsenstalling van het station éénmaal per kwartaal een actie gehouden wordt waarbij wees fietsen en fietswrakken worden verwijderd uit de stalling. De fietsen die worden verwijderd worden ten minste één maand van te voren voorzien van een label (gele sticker). Daarnaast worden fietsen die buiten de daarvoor bestemde stalling staan bij het station 1 x per maand verwijderd, deze fietsen kunnen daarna worden opgehaald bij Stichting Samen Werken. Hierbij gelden de zelfde voorwaarden als hierboven vermeld.

Het kan ook zijn dat uw fiets gestolen is. In dat geval kan u aangifte doen bij de politie