Ondernemers

Ondernemers die gevestigd zijn binnen het betaald parkeren gebied, kunnen via het e-loket een parkeervergunning aanvragen. Je logt in met eHerkenning. Je bedrijf is geregistreerd bij de Kamer van Koophandel (KvK), en je hebt een vestigingsnummer . Dat nummer geeft aan op welk adres je bent ingeschreven. De parkeervergunning is geldig voor de sector waarin de onderneming is gevestigd. Per ondernemersvergunning is het mogelijk meerdere kentekens te registreren. Let op! Er kan maar één geregistreerd kenteken op hetzelfde moment gebruik maken van de vergunning. Je parkeert de auto’s dan afwisselend en regel je via mijn.2park.nl .

Zone- en sectorenoverzicht

Ondernemers in het centrumgebied

Als jouw bedrijf in het centrumgebied is gevestigd, ofwel sector 1, dan kun je parkeren binnen het centrum en in een extra sector. Bij de vergunningaanvraag moet je de keuze maken voor sector 1+2 of sector 1+3, zoals aangegeven in het zone- en sectorenoverzicht. Je vergunning voor sector 1 is dan ook geldig in de door jou gekozen uitwijksector. Er zijn geen extra kosten aan verbonden.

Aantal ondernemingsvergunningen per bedrijf

Een tweede ondernemersvergunning of meer aanvragen is mogelijk: Per onderneming voor 30% van het totaal aantal medewerkers (fte). Het aantal fte moet geregistreerd staan bij de KvK en kun je aantonen met een recent uittreksel KvK (niet ouder dan 6 maanden). Het aantal parkeerplaatsen op eigen terrein wordt in mindering gebracht op de maximaal te verstrekken ondernemingsvergunningen.

Parkeervergunning voor medewerkers

Voor medewerkers van het bedrijf is het mogelijk een parkeervergunning in de vorm van een abonnement aan te schaffen. De medewerker moet het Werknemers Abonnement (zone C of D) zelf aanvragen. Lees meer op de pagina voor Werknemers Abonnement.

Scroll naar boven