Parkeerontheffingen


Het is niet toegestaan om buiten de parkeervakken te parkeren in de parkeerverbodszone (in het betaald parkeren gebied). In uitzonderlijke gevallen is dit wel het noodzakelijk. Hiervoor heb je een parkeerontheffing nodig. Deze vraag je aan bij Parkeerbeheer. Alle andere soorten parkeerontheffingen vraag je aan bij de gemeente Bergen op Zoom.

Parkeerverbodszone

Om in de parkeerverbodszone buiten de parkeervakken te mogen parkeren, vraag je een parkeerontheffing aan in het e-loket of aan de servicebalie. Aan deze parkeerontheffing zijn wel kosten verbonden.

Digitaal aanvragen

De parkeerontheffing kun je online aanvragen in het e-loket. Je kunt als burger of als bedrijf inloggen.
Kies bij de tab “nieuwe parkeervergunningen” voor:

 • Parkeerontheffing voor 1 dag: tijdens de aanvraag kies je de datum en vul je het kenteken in van de auto waarvoor de parkeerontheffing nodig is. Let op dat je het juiste kenteken invult, dit kan na aanvraag niet worden gewijzigd! Na betaling krijg je de toekenning en de parkeerontheffing. De parkeerontheffing moet je afdrukken en duidelijk zichtbaar en leesbaar achter de voorruit leggen.
  Kosten: € 20,45 per dag.
 • Er is geen restitutie mogelijk voor een ongebruikte parkeerontheffing.
 • Parkeerontheffing voor 10 of 20 of 30 dagen: tijdens de aanvraag kies je het aantal dagen dat je de parkeerontheffing nodig hebt. Je vult nu nog geen kenteken in.
  Na betaling krijg je via e-mail de toekenning, het betaalbewijs en een parkeerontheffing.
  Je krijg ook een e-mail om de parkeerontheffing te koppelen aan 2Park. Daarin meld je het gewenste kenteken aan. De afgedrukte parkeerontheffing leg je dan in die auto.
 • De kosten: € 162,25 voor 10 dagen / € 304,20 voor 20 dagen / € 405,60 voor 30 dagen.
 • De parkeerontheffing voor 10 of 20 of 30 dagen is geldig voor 1 jaar vanaf de datum van aanvraag. Na 1 jaar vervalt de parkeerontheffing automatisch. Er is geen restitutie mogelijk voor een (deels) ongebruikte parkeerontheffing.

De parkeerontheffing is geldig voor de parkeerverbodszone. De parkeerontheffing is niet geldig voor het parkeren in een parkeervak. Wil je meer informatie, of heb je hulp nodig bij je aanvraag? Stuur dan een e-mail naar info@parkerenbergenopzoom.nl .

Huwelijk & uitvaart

Voor een huwelijksvoltrekkingen of uitvaart zijn er parkeerontheffingen voor de Grote Markt verkrijgbaar. Deze zijn gratis beschikbaar voor maximaal vijf auto’s die bij de gelegenheid aanwezig zijn. De parkeerontheffing voor een huwelijksvoltrekking is verkrijgbaar bij de afdeling burgerzaken van de gemeente. Voor de parkeerontheffing voor een uitvaart kunnen uitvaartondernemers contact opnemen met Parkeerbeheer.

Vanwege de ruim opgezette terrassen van de horeca aan de Grote Markt, is er weinig ruimte voor trouw- en rouwauto’s. Houdt hier a.u.b. rekening mee als de ontheffing wordt aangevraagd. 

Voor de trouwauto of de rouwauto is geen parkeerontheffing nodig. Deze auto’s moeten wel als zodanig herkenbaar zijn.

Plaatsen van een puincontainer / (bouw-)materialen

Ga je verbouwen, en wil je een afval- of puincontainer, of (bouw-) materialen plaatsen? Je neemt dan gemeentegrond in gebruik. Voor het in behandeling nemen van je aanvraag zijn leges à € 78,90 verschuldigd. Je leest hier meer over op de website van de gemeente Bergen op Zoom.

Scroll naar boven