Toegankelijkheid centrum

Het centrum is dagelijks vanaf 12:00 uur tot 17:30 uur voetgangersgebied. Op vrijdag (koopavond) tot 21:00 uur. De straten in het centrum worden afgesloten met palen. Koopzondag: elke laatste zondag van de maand. Ook de Grote Markt is ter hoogte van de Hoogstraat afgesloten vanaf 12:00 uur. Dit is in verband met de uitgebreide terrassen.

palenplan 

feestdagen & koopzondagen

Laden en lossen 

Het laden en lossen van goederen in het centrum moet plaatsvinden voor 12:00 uur, of pas na 17:30 uur (op vrijdag na 21:00 uur). In verband met de weekmarkt op donderdag, zijn sommige straten rondom de weekmarkt langer afgesloten. In het palenplan staat per dag en straat de afsluiting aangegeven. De straten zijn afgesloten voor de veiligheid van voetgangers en fietsers binnen dit gebied.

Bij evenementen kan een afwijkende afsluiting voor komen. In de nieuws items op de startpagina van deze website worden de afwijkende afsluitingen aangekondigd.

Huur paalsleutel

In sommige gevallen is een toegang tot het gebied noodzakelijk, bijvoorbeeld bij een verhuizing of evenement. Bij Parkeerbeheer is het mogelijk een paalsleutel te huren.
De huur van een paalsleutel kost € 7,00 en een borg van € 100,00.
Bij het inleveren van de paalsleutel wordt de borg op uw bankrekening teruggestort. Aan het huren van een palensleutel zijn voorwaarden verbonden.

Voor meer informatie over het huren van een paalsleutel kunt u contact opnemen met Parkeerbeheer.

Scroll to Top